Sieraden en juwelen uit...

No image set

Diverse stijlen

Diverse stijlen

Kunstenaars en goudsmeden hebben zich altijd laten gelden om de uitstraling van een juweel weer een nieuw leven in te blazen. Meestal in groepsverband ontstond er een nieuwe trend.

Het mooie hiervan is dat we de tijd in het verleden kunnen onderscheiden in verschillende stijlen. Hierdoor kunnen we vaststellen hoe oud een sieraad is.

No image set

Flora en Fauna

Flora en Fauna

Sieraden en juwelen in de vorm van bijvoorbeeld een spin, of een vlinder hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad bij vele vrouwen.

Waar ze in de natuur meestal voor insecten griezelen, dragen ze die verstild in goud of zilver, met veel plezier.


Is het voorwerp van uw interesse nog aanwezig? Klik op een voorwerp om te zien of het nog voorradig is. Verkochte items krijgen het label 'Verkocht'.

No image set

Vroegere tijden

Vroegere tijden

Zelfs de “oer” mens (Neanderthaler) versierde zich al met de klauwen van de arend. Het sieraad of juweel is niet weg te denken uit de oudheid.

De Grieken, Egyptenaren en Romeinen droegen deze om hun belangrijkheid te tonen. Maar ook als amulet bij de Azteken en in de middeleeuwen droegen de mensen allerlei symbolen om hun geloofsovertuiging te tonen.

No image set

Diverse landen

Diverse landen

Sieraden en juwelen uit verschillende landen zijn meestal een weerspiegeling van de cultuur uit die landen. Soms zijn ze zo specifiek dat ze direct herkenbaar zijn uit welk land ze komen.

No image set

Edelstenen

Edelstenen

Sieraden en juwelen met edelstenen krijgen door die kleuren een extra toegevoegde waarde. Veel betekenis wordt verleend aan de verschillende edelstenen.

We zullen ze stuk voor stuk aan u voorstellen.

No image set

Levensfilosofie

Levensfilosofie

Je kunt natuurlijk je eigen levensfilosofie in alle stilte beleven, maar dat is toch niet altijd zo geweest en heden ten dage komt het nog steeds voor dat je dit uitdraagt door middel van een sieraad.

Het kruisje bij de Christenen, het fatima handje bij de Moslims, de davidster bij de Joden, etc etc.

No image set

Feestelijke gebeurtenissen

Feestelijke gebeurtenissen

Sieraden en juwelen zijn altijd sterk verbonden met heugelijke gebeurtenissen. Meestal weet men nog precies bij welke gelegenheid en in welk jaar het was dat zo’n sieraad geschonken werd.

Traditionele geschenken zijn erg lang in zwang geweest en zijn erg persoonsgebonden.

Bekijk de video van Sengers over Zilveren geschenken uit de gouden eeuw

thema-boekjes-thumb

Thema Boekjes

Thema Boekjes

Een reeks thema boekjes die wij uitgeven over sieraden als uiting van rijkdom en ijdelheid, maar ook als presentatie van verschillende culturen uit de oudheid of uit verre landen.